Ua valoia e le IEA o le autu o le tuputupu aʻe o le eletise i le lumanaʻi o le malosi faaniukilia, ma o le taulaiga o manaʻoga o le a avea ma nofoaga autu o faʻamatalaga ma atamai faʻapitoa.

Talu ai nei, na tuʻuina atu ai e le International Energy Agency le lipoti o le "Electricity 2024", lea e faʻaalia ai o le a faʻatupulaia le manaʻomia o le eletise i le lalolagi i le 2.2% i le 2023, e maualalo ifo nai lo le 2.4% o le tuputupu aʻe i le 2022. E ui o Saina, Initia ma le tele o atunuu i Sautesasae Asia o le a vaʻaia le malosi. fa'atupula'ia le mana'omia o le eletise i le 2023, o le mana'omia o le eletise i atunu'u maualuluga ua matua pa'u'ū ona o le fa'aletonu o le si'osi'omaga o le tamaoaiga ma le maualuga o le tau o le tau, ma fa'aletonu fo'i le gaosiga o oloa gaosi.

O loʻo faʻamoemoe le International Energy Agency e faʻatupulaia le manaʻomia o le eletise i le lalolagi i le isi tolu tausaga o lumanaʻi, i le averesi o le 3.4% i le tausaga e oʻo atu i le 2026. O lenei faʻatupulaia o le a faʻamalosia e le faʻaleleia atili o le tamaoaiga o le lalolagi, e fesoasoani i le tamaoaiga ma le tamaoaiga e faʻavaveina le manaʻoga eletise. tuputupu a'e.Aemaise lava i tamaoaiga maualuluga ma Saina, o le faʻaauauina o le eletise o nofoaga nofomau ma felauaiga ma le faʻalauteleina tele o le vaega o faʻamaumauga o le a lagolagoina le manaʻoga o le eletise.

O le International Energy Agency o loʻo valoia o le faʻaaogaina o le eletise i le lalolagi atoa i totonu o le nofoaga autu o faʻamatalaga, faʻamatalaga faʻapitoa ma pisinisi cryptocurrency e ono faaluaina i le 2026. O nofoaga autu o faʻamatalaga o se faʻauluuluga taua o le tuputupu aʻe o manaʻoga i le tele o itulagi.A mae'a le fa'aogaina o le 460 terawatt itula i le lalolagi atoa i le 2022, o le aofa'i o fa'amatalaga eletise eletise e mafai ona o'o atu i le 1,000 terawatt itula i le 2026. O lenei mana'oga e tutusa lelei ma le fa'aaogaina o le eletise a Iapani.Faʻamalosia tulafono faatonutonu ma faʻaleleia tekinolosi, e aofia ai le faʻaleleia lelei, e taua tele i le faʻagesegese o le faʻateleina o le faʻaogaina o le malosi o faʻamaumauga.

I le tulaga o le eletise, o le lipoti na fai mai o le gaosiga o le eletise mai punaʻoa e maualalo le faʻafefe (e aofia ai malosiaga faʻafouina e pei o le la, matagi, ma le eletise, faʻapea foi ma le malosi faaniukilia) o le a oʻo i se tulaga maualuga, ma faʻaitiitia ai le aofaʻi o fossil. suau'u eletise gaosiga.E oo atu i le amataga o le 2025, o le a maua e le malosi faʻafouina le koale ma e sili atu ma le tasi vaetolu o le aofaʻi o le eletise o le lalolagi.E o'o atu i le 2026, e fa'atatau i le toeitiiti atoa le 50% o le gaosiga o le eletise i le lalolagi.

O le lipoti a le maketi o le koale 2023 na faʻasalalau muamua e le International Energy Agency o loʻo faʻaalia ai o le manaʻoga o le koale i le lalolagi o le a faʻaalia se tulaga paʻu i nai tausaga o lumanaʻi pe a maeʻa ona oʻo i se faʻamaumauga maualuga i le 2023. O le taimi muamua lea na valoia ai e le lipoti le paʻu o le koale lalolagi. mana'oga.Ua valoia e le lipoti o le a faateleina le manaoga o le koale i le lalolagi i le 1.4% nai lo le tausaga talu ai i le 2023, sili atu i le 8.5 piliona tone mo le taimi muamua.Ae ui i lea, ona o le faʻalauteleina o le malosi faʻafouina, o le a pa'ū pea le manaʻoga o le koale i le lalolagi i le 2.3% i le 2026 pe a faʻatusatusa i le 2023, e tusa lava pe le faʻasalalau ma faʻatinoina e malo le malosi mama ma faiga faʻavae tau.E le gata i lea, o fefaʻatauaiga o koale i le lalolagi e faʻamoemoe e faʻaitiitia pe a faʻaitiitia manaoga i tausaga o lumanaʻi.

Birol, faatonu o le International Energy Agency, fai mai o le televave o le tuputupu aʻe o malosiaga faʻafouina ma le faʻalauteleina o le malosi faaniukilia o loʻo faʻamoemoeina e faʻafeiloaʻi faʻatasi ai le faʻatupulaia o le manaʻomia o le eletise i le isi tolu tausaga.E mafua ona o le malosi tele o le malosi faʻafouina, e taʻitaʻia e le faʻateleina o le taugofie o le malosi o le la, ae faʻapea foʻi ona o le toe faʻafoʻi mai o le malosi faaniukilia.


Taimi meli: Feb-02-2024