O le a le masini lithium module?

Vaaiga lautele o modules maa

O masini faʻapipiʻi o se vaega taua o taʻavale eletise.O la latou galuega o le faʻafesoʻotaʻi faʻatasi o sela o le maa e fausia ai se atoaga e maua ai le malosi mo taʻavale eletise e faʻaogaina.

O masini maa o vaega ia o maa e aofia ai le tele o sela maa ma o se vaega taua o taavale eletise.O la latou galuega o le faʻafesoʻotaʻi faʻatasi o sela o le maa e fausia ai se atoaga e maua ai le malosi mo taavale eletise poʻo le faʻaogaina o le malosi.O masini eletise e le gata o le puna eletise o taavale eletise, ae o se tasi foi o latou masini e teu ai le malosi.

modules maa lithium

Le fanau mai o modules maa

Mai le va'aiga o le gaosiga o masini, ma'a e tasi-cell ei ai fa'afitauli e pei o le le lelei o mea fa'ainisinia ma feso'ota'iga i fafo, e aofia ai:

1. O le tulaga faaletino i fafo e pei o le tele ma foliga vaaia e le mautu, ma o le a suia tele i le faagasologa o le taamilosaga o le olaga;

2. Leai se faʻapipiʻiina faʻainisinia faigofie ma faʻatuatuaina ma faʻapipiʻi atinaʻe;

3. Le lava o feso'ota'iga fa'aoga talafeagai ma tulaga mata'ituina tulaga;

4. Fa'ainisinia vaivai ma le puipuiga o le insulation.

Talu ai ona o le tasi-cell maʻa o loʻo i ai faʻafitauli o loʻo i luga, e tatau ona faʻaopopoina se laulau e sui ma foia ai, ina ia mafai ai ona faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi faʻatasi ma le taʻavale atoa.O le module e aofia ai le tele i le sefulu poʻo le luasefulu maa, faʻatasi ai ma le tulaga faʻapitoa i fafo, faigofie ma faʻatuatuaina masini, gaioiga, mataʻituina mataʻituina, ma faʻaleleia le faʻaogaina ma le puipuiga faʻainisinia o le taunuuga lea o lenei filifiliga faʻanatura.

O le tulaga masani o loʻo iai nei e foia ai faʻafitauli eseese o maʻa ma o loʻo i ai tulaga lelei autu nei:

1. E mafai ona faigofie ona iloa le gaosiga otometi ma e maualuga le gaosiga o le gaosiga, ma le lelei o oloa ma tau o gaosiga e faigofie tele ona pulea;

2. E mafai ona fausia ai se tulaga maualuga o le faʻavasegaina, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o tau o laina gaosiga ma faʻaleleia le lelei o le gaosiga;feso'ota'iga masani ma fa'amatalaga e fa'atatau i le fa'atauva'a atoa o maketi ma filifiliga e lua, ma fa'atumauina lelei le fa'aogaina o le fa'aogaina;

3. Faʻalagolago lelei, lea e mafai ona maua ai le puipuiga lelei faʻainisinia ma faʻamalama mo maʻa i le taamilosaga o le olaga;

4. E le tu'uina atu le mamafa tele o tau o meafaitino maualalo i le tau fa'aputuga fa'ai'u;

5. E la'ititi la'ititi le tau fa'atumauina o le iunite, e iai sona a'afiaga i le fa'aitiitia o tau pe a uma ona fa'atau.

 

Fa'atulagaga fa'atulagaina o le ma'a module

O le faʻatulagaina o le faʻaogaina o le module e masani ona aofia ai le maʻa cell, le pulega o le maa, pusa maa, fesoʻotaʻiga maa ma isi vaega.Sel ma'a o le vaega pito sili ona taua o le module maa.E aofia ai le tele o iunite maa, masani o le lithium-ion batini, o loʻo i ai uiga o le maualuga o le malosi, maualalo le fua o le tagata lava ia ma le umi o le ola tautua.

O lo'o iai le fa'atonuga o le ma'a e fa'amautinoa ai le saogalemu, fa'amaoni ma le ola umi o le ma'a.O ana galuega autu e aofia ai le mataʻituina o le tulaga o le maa, pulea o le vevela o le maa, le faʻamalosia o le maa / le puipuia o le lafoaia, ma isi.

Pusa ma'a o le atigi pito i fafo o le module maa, lea e faʻaaogaina e puipuia ai le module maa mai le siosiomaga i fafo.Pusa maa e masani lava ona faia i uʻamea poʻo mea palasitika, faʻatasi ai ma le faʻafefeteina, faʻafefe afi, faʻalavelave pa ma isi uiga.

Fa'afeso'ota'i ma'a ose vaega e fa'afeso'ota'i le tele o sela ma'a i totonu atoa.E masani lava ona faia i mea 'apamemea, ma le conductivity lelei, ofuina tete'e ma corrosion tetee.

Fa'ailoga fa'atinoga o le module ma'a

Tete'e i totonu e fa'atatau i le tete'e o le taimi nei o lo'o tafe i totonu o le maa pe a galue le maa, lea e a'afia i mea taua e pei o mea tau maa, gaosiga o gaosiga ma fausaga maa.E vaevaeina i totonu o le ohmic teteʻe ma polarization i totonu tetee.O le tetee i totonu o le Ohmic e aofia ai le faʻafesoʻotaʻi o mea eletise, electrolytes, diaphragms ma vaega eseese;polarization tetee i totonu e mafua mai i le electrochemical polarization ma le concentration eseesega polarization.

Malosiaga fa'apitoa - ole malosi ole maa ile iunite voluma po'o le mamafa.

Fa'atonuga ma le fa'asa'oina - o se fuataga o le maualuga o le malosi eletise e fa'aaogaina e se maa i le taimi o le fa'atumuina e fa'aliliuina i le malosi kemikolo e mafai e le maa ona teuina.

Malosi - o le eseesega e ono mafai i le va o eletise lelei ma le leaga o le maa.

Volivili ta'ava'ava'ava'a: le voltage o le maa pe a leai se va'aiga fafo po'o se uta i fafo e feso'ota'i.O le voltage circuit tatala e iai se sootaga patino ma le gafatia o totoe o le maa, o lea e masani lava ona fua le voli o le maa e fuafua ai le malosi o le maa.Galulue voltage: o le eseesega i le va o electrodes lelei ma le leaga o se maa pe a galue le maa, o lona uiga, pe a iai le taimi nei e ui atu i le matagaluega.Tu'u ese voli-off voltage: o le voltage na o'o ina ua uma ona fa'atumu le maa ma fa'amalo (afai e fa'aauau pea le fa'amalo, o le a ova le fa'amalo, o le a fa'aleagaina ai le ola ma le fa'atinoga o le maa).Fa'atonu le eletise tipi: le volt pe a suia le taimi nei i le fa'atonuina o le voltage i le taimi o le fa'atonuina.

Fuafuaga o le totogi ma le lafoaia - faʻamalo le maa i se taimi tumau mo le 1H, o lona uiga, 1C.Afai o le maa lithium e faʻatatau i le 2Ah, o le 1C o le maa o le 2A ma le 3C o le 6A.

Feso'ota'iga tutusa - E mafai ona fa'ateleina le gafatia o ma'a e ala i le fa'afeso'ota'i tutusa, ma le gafatia = le gafatia o le tasi maa * le numera o feso'ota'iga tutusa.Mo se faʻataʻitaʻiga, Changan 3P4S module, o le gafatia o le tasi maa e 50Ah, ona faʻaogaina lea o le module = 50 * 3 = 150Ah.

Feso'ota'iga fa'asologa - E mafai ona fa'ateleina le voltage o ma'a e ala i le fa'afeso'ota'i i fa'asologa.Voltage = le voltage o le tasi maa * le numera o manoa.Mo se faʻataʻitaʻiga, Changan 3P4S module, o le voltage o se tasi maa o le 3.82V, ona o le module voltage = 3.82 * 4 = 15.28V.

 

I le avea ai o se vaega taua i taavale eletise, eletise eletise lithium modules e faia se sao taua i le teuina ma le tuʻuina atu o le eletise, tuʻuina atu le mana, ma le puleaina ma le puipuia o pusa maa.E iai a latou eseesega i le tuufaatasiga, galuega, uiga ma le faʻaogaina, ae o loʻo i ai uma se aafiaga taua i le faʻatinoga ma le faʻamaoni o taavale eletise.Faʻatasi ai ma le faʻaauau pea o le alualu i luma o tekinolosi ma le faʻalauteleina o talosaga, o le a faʻaauau pea ona atiaʻe ma faʻateleina le faʻalauteleina o masini eletise lithium ma faia ai sao sili atu i le faʻalauiloaina ma le faʻalauiloaina o taavale eletise.


Taimi meli: Iul-26-2024