50% ua taofia!O galuega fa'afouina a Aferika i Saute e feagai ma faigata

E tusa ma le 50% o poloketi manumalo i se polokalame toe faʻafouina le malosi faʻafouina i Aferika i Saute na feagai ma faʻafitauli i le atinaʻe, e lua faʻamatalaga a le malo na taʻu atu i Reuters, o loʻo avea ma luʻitau i le faʻaogaina e le malo o le savili ma le photovoltaic power e foia ai se faʻafitauli o le eletise.

Na taʻua e le Peresetene Aferika i Saute Cyril Ramaphosa, o le fale malosi o le Eskom e faʻaaogaina le koale e masani ona le manuia, ma mafua ai ona feagai tagata nofoia ma le motusia o le eletise i aso uma, ma tuua ai Aferika i Saute e feagai ma se va o le 4GW i le 6GW i le gafatia faʻapipiʻi.

Ina ua maeʻa le ono tausaga malolo, na faia ai e Aferika i Saute se taamilosaga i le 2021 e saili ai le tauofoga mo fale eletise ma le photovoltaic system, ma tosina mai ai le fiafia mai le silia ma le 100 kamupani ma consortia.

E ui o le faalauiloa o le tauofoga mo le taamilosaga lona lima o le malosi faʻafouina na muai faʻamoemoeina, o le au ofisa e toʻalua o le malo o loʻo aofia i le polokalame o le malosi faʻafouina na taʻua e na o le afa o le 2,583MW o le malosi faʻafouina o loʻo faʻamoemoe e faʻatau atu e ono faʻataunuʻuina.

Faaalia e i latou, na manumalo le kamupani a le Ikamva i tauofoga mo galuega faatino e 12 o le malosiaga faafouina ma le maualalo o tauofoga, ae o loo feagai nei ma faigata ua taofia ai le atinaeina o le afa o galuega.

O le Matagaluega o Malosiaga a Aferika i Saute, lea e vaavaaia tauofoga faʻafouina, e leʻi tali mai i se imeli mai le Reuters o loʻo sailia se faʻamatalaga.

Na faʻamatalaina e le Ikamva consortium e faʻapea, o mea e pei o le siʻitia o tului, siʻitia o le malosi ma tau o oloa, ma le tuai i le gaosiga o mea faigaluega faʻapitoa i le taimi o le faʻamaʻi o le COVID-19 na aʻafia ai o latou faʻamoemoega, ma iʻu ai i le tau o le tau mo fale malosi faʻafouina i tua atu o le tau. o tauofoga ta'amilosaga 5.

Mai le 25 o malosiaga fa'afouina na tu'uina atu tauofoga, e na'o le iva na fa'atupeina ona o fa'afitauli tau tupe o lo'o feagai ma nisi o kamupani.

O galuega a Engie ma Mulilo e iai le aso 30 o Setema, ma o loʻo faʻamoemoe sui o le malo o Aferika i Saute o le a maua e ia galuega le faʻatupeina o galuega.

Na taua e le vaega o le Ikamva e faapea, o nisi o poloketi a le kamupani ua mae’a ona tapena ma o lo o fa’atalanoaina ma le malo o Aferika i Saute mo le sailia o se auala i luma.

O le le lava o le mafai ona fa'asalalauina ua avea ma fa'alavelave tele i taumafaiga a Aferika i Saute e fo'ia lona fa'afitauli o le malosi, ona ua toe fa'afo'i e le aufaipisinisi tuma'oti poloketi e fa'atatau i le fa'ateleina o le gaosiga o le eletise.Peita'i, e le'i fo'ia e le consortium ni fesili e uiga i le agava'a fa'asalalau fa'atatau e fa'atatau i ana galuega.


Taimi meli: Iul-21-2023