Pasila e fa'ateleina le savili i fafo ma le atina'e o le hydrogen lanu meamata

malosiaga matagi i fafo

O le Matagaluega o Maina ma Malosiaga a Pasila ma le Energy Research Office (EPE) ua faʻasalalau se faʻafanua fou o le faʻafanua o fuafuaga o le matagi i fafo, i le maeʻa ai o se faʻafouga lata mai i le faʻatonuga faʻavae mo le gaosiga o le malosi.O loʻo fuafua foi le malo e fai se taʻiala faʻatonutonu mo matagi i fafo ma le hydrogen lanu meamata i le faʻaiuga o lenei tausaga, e tusa ai ma se lipoti lata mai a Reuters.

O le fa'afanua fou o le matagi i fafo o lo'o aofia ai iloiloga mo le fa'asoaina o nofoaga feterale mo le atina'eina o matagi i fafo e tusa ai ma tulafono a Pasila i le fa'atonutonuina o nofoaga, pulega, lisi ma le lafoai.

O le fa'afanua, na fa'alauiloa muamua i le 2020, o lo'o fa'ailoa mai ai le 700 GW o le matagi mai fafo i setete o Pasila, ae o le tala a le Faletupe a le Lalolagi mai le 2019 na tu'uina ai le malosi fa'atekinisi a le atunu'u i le 1,228 GW: 748 GW mo watts savili opeopea, ma le malosi o le matagi tumau e 480 GW.

Fai mai le Minisita o Malosiaga a Pasila, Alexandre Silveira, o loʻo fuafua le malo e faʻaaogaina se taʻiala mo le matagi i fafo ma le hydrogen lanu meamata i le faaiuga o lenei tausaga, na lipotia e Reuters ia Iuni 27.

I le tausaga na tea nei, na tuuina atu ai e le malo o Pasila se poloaiga e mafai ai ona faailoaina ma faasoasoa avanoa faaletino ma punaoa a le atunuu i totonu o ogasami o le atunuu, sami teritori, sone tau tamaoaiga faapitoa o le gataifale ma fata konetineta e atiina ae ai galuega tau eletise i fafo, o le laasaga muamua lea a Pasila agai i fafo. malosi o le matagi.O se laasaga taua muamua.

O kamupani malosi foi ua faaalia le fiafia tele i le fausiaina o faatoaga matagi i fafo i ogasami o le atunuu.

E o'o mai i le taimi nei, e 74 talosaga mo pemita su'esu'ega o le si'osi'omaga e feso'ota'i ma galuega tau matagi i fafo ua tu'uina atu i le Inisetiute mo le Si'osi'omaga ma Punaoa Fa'alenatura (IBAMA), fa'atasi ai ma le tu'ufa'atasia o galuega fa'atino uma e o'o atu i le 183 GW.

O le tele o poloketi na fa'atūina e le au atina'e a Europa, e aofia ai le suau'u ma le kesi majors Total Energy, Shell ma Equinor, fa'apea fo'i ma le au fa'aleleia o le matagi opeopea BlueFloat ma Qair, lea o lo'o faipa'aga ai Petrobras.

Green hydrogen o se vaega foi o talosaga, e pei o le Iberdrola's Brazilian lala Neoenergia, lea e fuafua e fausia le 3 GW o faatoaga matagi i fafo i setete e tolu o Pasila, e aofia ai Rio Grande do Sul, lea na sainia ai e le kamupani muamua se Memorandum of understanding ma le le malo o le setete e atiina ae le malosi o le matagi i fafo ma se poloketi e gaosia ai le hydrogen lanu meamata.

O se tasi o talosaga a le matagi mai fafo na tu'uina atu i le IBAMA e sau mai le H2 Green Power, o se tagata e fa'atupuina le hydrogen lanu meamata lea na sainia fo'i se maliliega ma le malo o Ceará e gaosia ai le hydrogen lanu meamata i le fale gaosi oloa ma taulaga i Pecém.

Qair, o loʻo i ai foʻi fuafuaga a le matagi i fafo i lenei setete o Pasila, ua sainia foi se maliliega ma le malo o Ceará e faʻaaoga ai le matagi mai fafo e faʻamalosi ai se fale gaosi hydrogen lanumeamata i le Pecém fale gaosi oloa ma taulaga.

 


Taimi meli: Iul-07-2023