Malosiaga felagolagomai!UAE, Sepania o loʻo talanoaina le faʻaleleia o malosiaga faʻafouina

O ofisa o le malosi mai le UAE ma Sepania na feiloai i Madrid e talanoaina pe faʻafefea ona faʻateleina le malosi faʻafouina ma lagolago ai le leai o sini.O Dr. Sultan Al Jaber, Minisita o Alamanuia ma Tekonolosi Maualuga ma le Peresetene-filifilia o COP28, na feiloai i le Taitaifono Pule Sili o Iberdrola Ignacio Galan i le laumua o Sepania.

E mana'omia e le lalolagi le fa'atoluina o malosiaga fa'afouina e o'o atu i le 2030 pe a tatou ausia le sini a Paris Agreement e fa'atapula'a le vevela o le lalolagi i le 1.5ºC, o le tala lea a Dr Al Jaber.Dr Al Jaber, o ia foi o le taitaifono o le kamupani malosi mama a Abu Dhabi Masdar, fai mai net-zero emissions e mafai ona ausia e ala i le galulue faatasi faavaomalo.

O Masdar ma Ibedrola e umi ma fa'amaualuga tala'aga o le fa'alauteleina o galuega fa'afouina fa'afouina i le lalolagi atoa.O nei poloketi e le gata ina saofagā i le decarbonization, ae faʻateleina ai galuega ma avanoa, o lana tala lea.O le mea tonu lava lea e manaʻomia pe a tatou faʻavavevave le suiga o le malosi e aunoa ma le tuua o tagata.

 

Fa'atūina e Mubadala i le 2006, ua fa'atino e Masdar se ta'ita'i ta'ita'i i le lalolagi i le malosi mama ma fesoasoani i le fa'alauteleina o le fa'avasegaina o le tamaoaiga o le atunu'u ma le fa'atinoga o le tau.O lo'o galue i le taimi nei i le silia ma le 40 atunu'u ma ua teu fa'afaigaluega pe fa'amaoni e teu fa'afaigaluega i poloketi e sili atu i le $30 piliona lona tau.

E tusa ai ma le International Renewable Energy Agency, o le malosi fa'afouina fa'aletausaga e tatau ona si'itia i le averesi o le 1,000 GW i le tausaga e o'o atu i le 2030 e fa'amalieina ai sini o le Maliega a Paris.

I lana lipoti a le World Energy Transition Outlook 2023 i le masina talu ai, na taʻua ai e le ofisa o Abu Dhabi e ui o le malosi faʻafouina i le vaega o le eletise o le lalolagi na faʻatupulaia i le 300 GW i le tausaga talu ai, o le alualu i luma moni e le latalata e pei ona manaʻomia e ausia ai sini o le tau umi. .O loʻo faʻaauau pea ona faʻalauteleina le va o atinaʻe.Iberdrola e tele tausaga o le poto masani i le tuʻuina atu o le faʻataʻitaʻiga mama ma le saogalemu o le malosi o loʻo manaʻomia e le lalolagi, i le faʻatupeina o le sili atu i le € 150 piliona i le suiga i le 20 tausaga talu ai, o le tala lea a Mr Garland.

Faatasi ai ma se isi fonotaga taua a Cop ua lata mai ma le tele o galuega e fai ina ia o gatasi ma le Pale Agreement, e sili atu le taua nai lo se isi lava taimi o le au fai tulafono ma kamupani o loʻo teu faʻafaigaluegaina le malosi e tumau pea le tuuto i le faʻaaogaina o le Malosiaga faʻafouina, faʻaoga atamai ma le teuina o le malosi e faʻaleleia ai le eletise mama.

Faatasi ai ma se mataitusi tetele maketi e sili atu i le 71 piliona euros, o Iberdrola o le kamupani malosi tele i Europa ma lona lua tele i le lalolagi.O loʻo i ai i le kamupani le sili atu i le 40,000 MW o malosiaga faʻafouina ma o loʻo fuafua e teu faʻafaigaluega le 47 piliona piliona i le grid ma le malosi faʻafouina i le va o le 2023 ma le 2025. I le 2020, Masdar ma Sepania Cepsa na malilie e fausia se pisinisi faʻatasi e atiaʻe galuega faʻafouina malosiaga i le Iberian Peninsula .

O le Tala Fa'atatau o Faiga Fa'avae a le IEA, e fa'atatau i faiga fa'avae fa'alelalolagi fou, e fa'amoemoe e fa'atupula'ia le fa'afaigaluegaina o le malosi mama i le na'o le $2 trillion i le 2030.


Taimi meli: Iul-14-2023