US Department of Energy fa'aalu le $325 miliona e lagolago ai poloketi e 15 e teu ai le malosi

US Department of Energy fa'aalu le $325 miliona e lagolago ai poloketi e 15 e teu ai le malosi

E tusa ai ma le Associated Press, na faalauiloa e le US Department of Energy se $325 miliona tupe teufaafaigaluega i le fausiaina o maa fou e faaliliu ai le malosi o le la ma le matagi i le 24-itula malosi.O tupe o le a tufatufa atu i poloketi e 15 i setete e 17 ma se ituaiga Amerika Amerika i Minnesota.

Ua fa'ateleina le fa'aogaina o ma'a e teu ai le tele o malosiaga fa'afouina mo le fa'aoga mulimuli pe a le susulu le la po'o le matagi.Fai mai le DOE o nei poloketi o le a puipuia ai le tele o nuʻu mai le pe a ma faʻamalosia atili le malosi ma taugofie.

O le faʻatupega fou e mo le teuina o le malosi "umi-umi", o lona uiga e mafai ona umi atu nai lo le fa itula masani o maʻa lithium-ion.Mai le goto ifo i le oso aʻe o le la, pe teu le malosi mo aso i le taimi.O le teuina o maa mo se taimi umi e pei o se aso timuga "teuga tupe teu malosi."Itulagi o loʻo faʻateleina le tuputupu aʻe o le malosi o le la ma le matagi e masani ona sili ona fiafia i le teuina o malosiaga umi.I le Iunaite Setete, e tele le fiafia i lenei tekinolosi i nofoaga e pei o Kalefonia, Niu Ioka, ma Hawaii.

O nisi nei o poloketi na fa'atupeina e le US Department of Energy's Tulafono o Atina'e Fa'alua o le 2021:

– O se poloketi e ta'ita'ia e le Xcel Energy i faiga fa'apa'aga ma le kamupani gaosi ma'a ua leva ona tu'uina atu o le Form Energy, o le a fa'apipi'iina ni mea fa'apipi'i e teu ai maa e 10-megawatt ma le 100 itula o lo'o fa'aogaina i nofoaga o lo'o tapuni ai fale eletise i Becker, Minn., ma Pueblo, Colo. .

– O se poloketi i le California Valley Children's Hospital i Madera, o se nuu e le tagolima, o le a faʻapipiʻi se masini faʻapipiʻi e faʻaopoopoina le faʻalagolago i se nofoaga faʻafomaʻi faʻapitoa e feagai ma le motusia o le eletise mai afi, lologa ma galu vevela.O le poloketi o loʻo taʻitaʻia e le California Energy Commission i le faiga faapaaga ma Faraday Microgrids.

- O le polokalame Second Life Smart Systems i Georgia, Kalefonia, Karolaina i Saute ma Louisiana o le a faʻaaogaina maa taʻavale eletise ua litaea ae o loʻo faʻaaogaina e tuʻuina atu ai faʻamaumauga mo nofoaga sinia, fale taugofie ma le faʻaogaina o le eletise.

- O le isi poloketi na fausia e le kamupani diagnostics battery Rejoule o le a faʻaaogaina foi maa taʻavale eletise i nofoaga e tolu i Petaluma, Kalefonia;Santa Fe, Niu Mekisiko;ma se nofoaga autu e aoao ai tagata faigaluega i le atunuu o Red Lake, e le mamao mai le tuaoi o Kanata.

Fai mai David Klain, o le US Department of Energy's undersecretary for infrastructure, o poloketi faʻatupeina o le a faʻaalia ai o nei tekinolosi e mafai ona faʻaogaina i luga o le tele, fesoasoani i mea faigaluega e fuafua mo le teuina o le malosi umi, ma amata faʻaititia le tau.O ma'a taugofie o le a aveesea ai le fa'alavelave tele i le suiga o malosiaga fa'afouina.


Taimi meli: Sep-27-2023